ПЕРГА

ПЕРГА — законсервоване медоферментним складом зібране бджолами в соти бджолине обніжжя; внаслідок молочнокислого бродіння пилкові зерна проростають і перетворюються на П., яка є високопоживним кормом для бджоли. П. містить амінокислоти, вітаміни і ферменти, які мають високі антимікробні властивості та біологічну активність.

П. відновлює нормальну діяльність ШКТ, печінки, щитовидної залози, поліпшує кровообіг, перешкоджає інтоксикації шкідливими промисловими речовинами і мінеральними добривами, може сповільнювати розвиток пухлин. П. є чудовим природним, а отже, безпечним анаболіком. При правильному застосуванні П. прискорює ріст, масу тіла, стабілізує роботу ендокринних залоз.

Продукты пчеловодства — пища, здоровье, красота. — Бухарест, 1988; Тихонов А.И., Ярных Т.Г., Черных В.П. и др. Теория и практика производства лекарственных препаратов прополиса. — Х., 1998.


Інші статті автора