ГЛУШАК Марія Іванівна

ГЛУШАК Марія Іванівна (02.10.1948, с. Кайданово Мукачівського р-ну Закарпатської обл.) — заступник генерального директора ЗАТ «НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», уповноважена особа з якості.

Glushak_1.tifЗакінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості (1977).

Працювала: на підприємстві з 1980 р., пройшла шлях від рядового хіміка до заступника генерального директора з якості ЗАТ «НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод». Входить до складу вищого керівництва підприємства. З 1999 р. першою серед спеціалістів галузі призначена уповноваженою особою з якості. З 1998 р. керувала та безпосередньо займалася роботами зі створення, впровадження, функціонування та сертифікації систем забезпечення якості ISO 9000 та GMP. Автор багатьох внутрішніх документів системи управління якістю, у т.ч. тих, що розроблялися на фармацевтичних підприємствах України вперше, зокрема: Настанова з управління якістю та стандартних операційних процедур; Настанова випробувальної лабораторії всебічного контролю якості, Настанова системи забезпечення якості згідно з вимогами GMP, Настанова управління підприємством та інтегрованої системи управління підприємством (ISO 9001, GMP, ISO 14001 та OHSAS 18000). Під її керівництвом створені основні внутрішні базові документи системи управління якістю, GMP та інтегрованої системи управління підприємством ISO 9001, GMP, ISO 14001 та OHSAS 18000. З 2000 р. керувала, брала безпосередню участь та забезпечувала проведення сертифікації виробничих дільниць та лабораторії контролю якості підприємства європейськими і національними сертифікаційними органами.

Напрями діяльності та фахові здобутки: має практичний досвід роботи (понад 30 років) в галузі контролю та забезпечення якості ЛЗ, створення фармацевтичної системи якості. Знання та великий досвід набула у ході контактів зі спеціалістами європейських фармацевтичних компаній, під час аудитів підприємства закордонними та національними інспекторами, а також шляхом проходження навчання на багатьох спеціалізованих курсах в Україні та за кордоном. Має статус головного аудитора Системи управління підприємством у ЗАТ «НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод». Як найвищий контролер з якості М.І. Глушак відповідає за координацію функціонування та підтримку системи управління якістю, гарантію того, що кожна серія виготовленої продукції перевірена, відповідає затвердженим стандартам і лише після цього може бути дозволена до реалізації. Сповідує активну позицію як при стратегічному плануванні розвитку підприємства, так і на стадії впровадження та експлуатації. Завдяки знанням та досвідченості, самовідданій та високопрофесійній праці таких фахівців, як М.І. Глушак, ЗАТ «НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» досягло європейського рівня ділової досконалості, індивідуального стилю, порядку, а головне — стабільної, гарантованої високої якості продукції і безпечного та екологічно чистого виробництва.

Нагороджена: почесними грамотами КМУ та МОЗ України.


Інші статті автора