ЄВТУШЕНКО Олена Миколаївна

ЄВТУШЕНКО Олена Миколаївна (03.06.1971, м. Харків) — доктор фармацевтичних наук, доцент кафедри менеджменту та маркетингу у фармації (з 2001) НФаУ.

Євтушенко О.М..tifЗакінчила Українську фармацевтичну академію за спеціальністю «Фармація» (1993). Отримала другу вищу освіту за спеціальністю «Міжнародний менеджмент» у Вищій школі бізнесу при Харківському державному економічному університеті з присвоєнням кваліфікації «економіст» (1995).

Працювала: асистент (1996–2001); доцент кафедри менеджменту та маркетингу у фармації (з 2001) НФаУ.

Напрями наукових досліджень: удосконалення збутової політики фармацевтичних підприємств; визначення, оцінка та управління галузевими ризиками на етапах реалізації та споживання фармацевтичної продукції; фармакоекономічний аналіз та моделювання витрат на усунення наслідків побічної реакції на ЛП.

Наукові здобутки: автор та співавтор понад 70 наукових та науково-дослідних праць, серед них — 2 монографії, навчальний посібник, 11 методичних рекомендацій; має авторські права на низку робіт.

Основні праці: Дослідження методів стимулювання збуту фармацевтичної продукції (канд. дис.). — Х., 1998; Управління галузевими ризиками на етапах реалізацій та споживання лікарських засобів (докт. дис.). — Х., 2011; Ризик у підприємницькій діяльності // Фармац. журн. — 2003. — № 1 (співавт.); Дослідження видів, ступеня загрози, причин та наслідків ризиків у діяльності посередницьких фармацевтичних фірм // Фармац. журн. — 2006. — № 2 (співавт.); Вивчення та методи профілактики ризиків у товаропросуванні аптек // Вісник фармації. — 2006. — № 2(46) (співавт.); Аналіз антибактеріальних лікарських засобів з погляду витрат на усунення наслідків їх побічних реакцій // Фармаком. — 2009. — № 4; Фармакоекономічна оцінка лікарських засобів з урахуванням побічних реакцій // Вісник фармації. — 2010. — № 1(61).


Інші статті автора