ЄВРОПЕЙСЬКА БІЗНЕС АСОЦІАЦІЯ, КОМІТЕТ З ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

ЄВРОПЕЙСЬКА БІЗНЕС АСОЦІАЦІЯ, КОМІТЕТ З ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я. Європейська Бізнес Асоціація була заснована в 1999 р. в Україні за підтримки Європейської комісії. З того часу Асоціація виросла до найбільш впливового та найчисельнішого об’єднання бізнесу в Україні. Сьогодні Асоціація є провідною організацією міжнародного бізнесу в Україні та об’єднує понад 900 європейських, українських та міжнародних компаній, пропонуючи їм: захист інтересів іноземних та вітчизняних інвесторів на найвищому державному рівні; сприяння співпраці компаній-членів і налагодження тісних контактів між ними; допомога підприємствам у розвитку на українському ринку, включаючи можливості PR; забезпечення компаній-членів комплексною інформацією про те, що відбувається в країні та її регуляторному полі.

Бачення Асоціації: «Нас надихають європейські цінності. Ми робимо Україну кращим місцем для ведення бізнесу».

Місія та цінності Асоціації: «ПРОЗОРІСТЬ. Усі члени Асоціації дотримуються найвищих етичних стандартів у бізнесі. Ми поважаємо та дотримуємося політики нульової терпимості до корупції. ВЕРХОВЕНСТВО ПРАВА. Ми — за чесну та прозору конкуренцію. Ми глибоко поважаємо інтелектуальні та інші права. Ми — за дотримання верховенства закону в усі часи, в усіх умовах. ПАРТНЕРСЬКІ ВІДНОСИНИ. Ми поважаємо чесні, відкриті та предметні партнерські відносини між бізнесом та урядом, а також між компаніями — членами Європейської Бізнес Асоціації. КУЛЬТУРА ТА ПОВАГА. Люди є найвищою цінністю для нас. Ми дбаємо про людей. Ми захоплюємося талантами. Ми поважаємо права людини, її здоров’я, безпеку та рівні можливості на роботі. БЕЗПЕКА ТА ТУРБОТА. Ми робимо все можливе для того, аби захистити інтереси наших членів — індивідуальні або колективні — на найвищому державному рівні. Ми підтримуємо та піклуємось про наші партнерські відносини з урядом з тим, аби забезпечити захищеність компаній — членів нашої Асоціації. ПРИСТРАСТЬ ДО ІННОВАЦІЙ. Ми працюємо проактивно. Щодня ми креативно перетворюємо ідеї на результати».

Обов’язковою умовою членства в Асоціації є дотримання Кодексу поведінки, Кодексу етики, а також Кодексу стандартів та етики зв’язків з громадськістю.

Комітет Європейської Бізнес Асоціації з охорони здоров’я був створений у 2000 р. як платформа для обговорення найактуальніших проблем сектору охорони здоров’я. Комітет є одним з найдосвідченіших та найчисленніших об’єднань у фармацевтичній галузі України. Його діяльність сконцентрована на регуляторних питаннях. Окремі групи опрацьовують проблеми у сферах реєстрації та імпорту лікарських засобів, медичної техніки, виробів медичного призначення, проведення клінічних досліджень в Україні. У структурі Комітету Асоціації працюють 3 підкомітети: підкомітет з реєстрації лікарських засобів, підкомітет з виробів медичного призначення, підкомітет з клінічних досліджень.

Маючи свою власну компетентну та незалежну позицію з основних питань розвитку системи охорони здоров’я й медичного забезпечення та спираючись на фундаментальний досвід інших ринків, де представлені компанії-члени Асоціації, Комітетом здійснюються активні кроки до втілення європейських основ ведення бізнесу та створення таких умов, що сприятимуть забезпеченню населення України ефективними та доступними лікарськими засобами. Поліпшення діалогу між основними суб’єктами галузі — бізнесом, владою та іншими зацікавленими сторонами — є ще одним важливим пріоритетом його роботи.

Серед стратегічних напрямів діяльності Комітету на 2016 р. визначено такі: забезпечення реклами та промоції лікарських засобів на базі законодавства ЄС, а також рівних конкурентних умов для всіх гравців ринку; усунення бар’єрів під час доступу на ринок та обігу лікарських засобів; гармонізація законодавства в сфері проведення клінічних досліджень та покращення іміджу клінічних досліджень в Україні; покращення законодавчої бази, умов доступу на ринок і обігу медичних виробів.

На сьогодні Комітет об’єднує 60 компаній, що займаються розробкою та виробництвом лікарських засобів, виробів медичного призначення і медичного обладнання, а також проводять клінічні дослідження в Україні: 3M Ukraine; Abbott Laboratories GmbH; AbbVie Biopharmaceuticals GmbH; Actavis Ukraine LLC; Adamed Sp. z o.o. Representative office; Alcon Pharmaceuticals LTD, Representative office; Alpen Pharma AG Representative Office in Ukraine; Arterium Corporation; Astellas Pharma Europe Bv; AstraZeneca; BAYER, Ltd Ukraine; Bella-Trade Limited; Berlin-Chemie, Ag Representative Office; BMT UA; Boehringer Ingelheim Pharma Gmbh Representative Office In Ukraine; Centre of Clinical Research Ltd; Clinical Trials Logistics LLC; Clinical Trial Logistic UKRAINE; Contract Research Organization InnoPharm-Ukraine, PPD Group; Delta Medical; Egis Nyrt, Representative Office In Ukraine; Eli Lilly Vostok S.A.; Farmak JSK; Farmasoft; Ferring Pharmaceuticals; GlaxoSmithKline Pharmaceuticals Ukraine; InVentiv Health Ukraine LLC; Johnson & Johnson; KCR Ukraine LLC; KR Consulting; Les Laboratoires Servier RO; MB Quest LLC; MSD UKRAINE, LLC; Novartis Pharma Services AG Representative Office in Ukraine; Novo Nordisk A/S Representative Office In The Ukraine And Moldova; Orion Corporation; PAREXEL Ukraine, LLC; Pfizer H.C.P.Corporation, Representative Office In Ukraine; Pharmasco; Polpharma; PRA Ukraine LLC; Procter & Gamble Ukraine, Llc; PSI-Ukraine Co. Ltd; Quintiles Ukraine; Reckitt Benckiser Household and Healthcare Ukraine; RECORDATI UKRAINE LLC; Richter Gedeon Nyrt, Representative office; Roche Ukraine LLC; SanaClis, TOV; Sandoz d.d., Ukraine; Sanofi—Aventis Ukraine, LLC; SCA Hygiene Ukraine LLC; S.M.O.-Ukraine Agency LLC; Sona-Pharm; SPRI Clinical Trials; Takeda Ukraine; TEVA Pharmaceuticals, Ltd; UCB Pharma SA; Verum Clinical Research; Woerwag Pharma Gmbh & Co. Kg.

[:ua]Головна[:en]Homepage[:]