ВЕТЕРИНАРНІ ПРЕПАРАТИ

ВЕТЕРИНАРНІ ПРЕПАРАТИ — препарати, що мають певний склад, лікарську форму, упаковку та призначені для діагностики, лікування та запобігання хворобам тварин або відновлення, корекції чи зміни їх фізіологічних функцій та стану і можуть застосовуватися без подальшої обробки. Це антисептики, дезінфектанти, інсектициди, дератизациди, діагностикуми, що використовуються у ветеринарній медицині. Серед В.п. виділяють: ветеринарні ЛП, ветеринарні імунобіологічні препарати, гомеопатичні В.п.

В.п. імунобіологічні призначені для створення або корекції активного чи пасивного імунітету тварин або визначення їх стану та індикації чи ідентифікації збудників.

Гомеопатичні В.п. — будь-які В.п., отримані з продуктів, речовин або їх поєднань, які називають гомеопатичними сумішами, отриманими згідно з процедурою, описаною у ЄФ, або, у разі її відсутності, в інших фармакопеях, що діють у певній країні; вони готуються відповідно до певних принципів гомеопатії (шляхом потенціонування і динамізації розведень). Гомеопатичні В.п., зареєстровані в Україні, випускаються переважно у готових до використання формах, що призначаються для лікування непродуктивних тварин.

Directive 2001/82 EC relating to veterinary medicinal products (O.J. L 311, 28.11.2001).


Інші статті автора